top of page
Forfatterens bildeBanh Mi

Hjemmelagd Banh Mi - Oppskrift

Oppdatert: for 17 timer siden


Ingredienser (4 porsjoner):

For kjøttet:

  • 500 g svinekjøtt (f.eks. ytrefilet eller nakkekoteletter)

  • 1 ss kinesisk femkrydder (five spice)

  • 3 hvitløksfedd, finhakket

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss fiskesaus

  • 1 ss honning

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts malt svart pepper

For fyllet:

  • 4 sprø baguetter eller bánh mì-brød

  • 1 gulrot, skåret i tynne staver

  • 1 liten reddik eller kålrot, skåret i tynne staver

  • 1 agurk, skåret i tynne skiver

  • 1 håndfull fersk koriander

  • 2-3 ss majones (gjerne med litt sriracha blandet inn for ekstra smak)

  • Syltet chili eller fersk chili (etter smak)

Til syltede grønnsaker:

  • 100 ml riseddik

  • 100 ml vann

  • 2 ss sukker

  • 1 ts salt

Fremgangsmåte:

  1. Sylt grønnsakene:

    • Bland riseddik, vann, sukker og salt i en bolle til sukkeret er oppløst.

    • Tilsett gulrot og reddik/kålrot, og la det trekke i minst 30 minutter (eller over natten for dypere smak).

  2. Mariner kjøttet:

    • Bland femkrydder, hvitløk, soyasaus, fiskesaus, honning, sesamolje og pepper i en bolle.

    • Legg svinekjøttet i marinaden og la det hvile i minst 30 minutter (gjerne 2-3 timer for bedre smak).

  3. Stek eller grill kjøttet:

    • Forvarm en grillpanne eller vanlig stekepanne på middels høy varme.

    • Stek kjøttet i 3-4 minutter på hver side til det er gjennomstekt og har fått en fin karamellisert skorpe.

    • La kjøttet hvile i noen minutter før du skjærer det i tynne skiver.

  4. Sett sammen bánh mì:

    • Del baguettene på langs og smør et lag med sriracha-majones på innsiden.

    • Legg på kjøttskiver, syltede grønnsaker, agurk, chili og koriander.

  5. Server:

    • Nyt med en gang, gjerne med en kald drikke ved siden av!

0 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page