Ingredienser (4 porsjoner):
For kjøttet:
500 g svinekjøtt (f.eks. ytrefilet eller nakkekoteletter)
1 ss kinesisk femkrydder (five spice)
3 hvitløksfedd, finhakket
2 ss soyasaus
1 ss fiskesaus
1 ss honning
1 ss sesamolje
1 ts malt svart pepper
For fyllet:
4 sprø baguetter eller bánh mì-brød
1 gulrot, skåret i tynne staver
1 liten reddik eller kålrot, skåret i tynne staver
1 agurk, skåret i tynne skiver
1 håndfull fersk koriander
2-3 ss majones (gjerne med litt sriracha blandet inn for ekstra smak)
Syltet chili eller fersk chili (etter smak)
Til syltede grønnsaker:
100 ml riseddik
100 ml vann
2 ss sukker
1 ts salt
Fremgangsmåte:
Sylt grønnsakene:
Bland riseddik, vann, sukker og salt i en bolle til sukkeret er oppløst.
Tilsett gulrot og reddik/kålrot, og la det trekke i minst 30 minutter (eller over natten for dypere smak).
Mariner kjøttet:
Bland femkrydder, hvitløk, soyasaus, fiskesaus, honning, sesamolje og pepper i en bolle.
Legg svinekjøttet i marinaden og la det hvile i minst 30 minutter (gjerne 2-3 timer for bedre smak).
Stek eller grill kjøttet:
Forvarm en grillpanne eller vanlig stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttet i 3-4 minutter på hver side til det er gjennomstekt og har fått en fin karamellisert skorpe.
La kjøttet hvile i noen minutter før du skjærer det i tynne skiver.
Sett sammen bánh mì:
Del baguettene på langs og smør et lag med sriracha-majones på innsiden.
Legg på kjøttskiver, syltede grønnsaker, agurk, chili og koriander.
Server:
Nyt med en gang, gjerne med en kald drikke ved siden av!
Comments