top of page
Forfatterens bildeBanh Mi

Hjemmelagd Vietnamesisk "pannekake", denne må du prøve. Banh Xeo

"Dette er de beste vietnamesiske rettene jeg noen gang har laget hjemme"



Hjemmelaget vietnamesisk mat handler om balanse – en symfoni av smaker som søtt, surt, salt og umami. Inspirert av min første reise til Hanoi, deler jeg i dag tre av mine favorittoppskrifter som vil bringe smaken av Vietnam rett til kjøkkenet ditt. Perfekt for både nybegynnere og eksperter, disse rettene vil garantert imponere! De to andre kommer i egen post


1. Banh Xeo – Vietnamesisk sprø pannekake

Denne sprø og smakfulle retten er perfekt som forrett eller lett middag.

Ingredienser:

  • Pannekakerøre:

    • 200 g rismel

    • 1 ts gurkemeie

    • 1 ts salt

    • 400 ml kokosmelk

    • 200 ml vann

  • Fyll:

    • 200 g kokte reker

    • 200 g svinekjøtt (i tynne skiver)

    • 100 g bønnespirer

    • 1 løk, skivet

  • Friske urter (mynte, koriander, thaibasilikum)

  • Salatblader til servering

Instrukser:

  1. Bland alle ingrediensene til røren i en bolle til det er jevnt. La hvile i 30 minutter.

  2. Stek svinekjøtt og løk i en panne til det er gjennomstekt. Tilsett reker og sett til side.

  3. Varm en non-stick-panne, tilsett litt olje, og hell et tynt lag røre i pannen.

  4. Når røren er nesten ferdig, legg på fyll og bønnespirer. Brett pannekaken og stek til den er sprø.

  5. Server med salatblader, urter, og dypp i fiskesaus.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page