"Dette er de beste vietnamesiske rettene jeg noen gang har laget hjemme"
Hjemmelaget vietnamesisk mat handler om balanse – en symfoni av smaker som søtt, surt, salt og umami. Inspirert av min første reise til Hanoi, deler jeg i dag tre av mine favorittoppskrifter som vil bringe smaken av Vietnam rett til kjøkkenet ditt. Perfekt for både nybegynnere og eksperter, disse rettene vil garantert imponere! De to andre kommer i egen post
1. Banh Xeo – Vietnamesisk sprø pannekake
Denne sprø og smakfulle retten er perfekt som forrett eller lett middag.
Ingredienser:
Pannekakerøre:
200 g rismel
1 ts gurkemeie
1 ts salt
400 ml kokosmelk
200 ml vann
Fyll:
200 g kokte reker
200 g svinekjøtt (i tynne skiver)
100 g bønnespirer
1 løk, skivet
Friske urter (mynte, koriander, thaibasilikum)
Salatblader til servering
Instrukser:
Bland alle ingrediensene til røren i en bolle til det er jevnt. La hvile i 30 minutter.
Stek svinekjøtt og løk i en panne til det er gjennomstekt. Tilsett reker og sett til side.
Varm en non-stick-panne, tilsett litt olje, og hell et tynt lag røre i pannen.
Når røren er nesten ferdig, legg på fyll og bønnespirer. Brett pannekaken og stek til den er sprø.
Server med salatblader, urter, og dypp i fiskesaus.
Comments